30-06-07

voorkennis

om mijn verhaal te begrijpen is het nodig om iets meer over mij te vertellen.

ik ben van nature niet verlegen, maar extreem verlegen. dat was zo als kind, en ook als volwassen persoon, nu is dat nog steeds zo. in de gewone ommegang ben ik wel niet meer zo verlegen als vroeger, in tegendeel.

ik had altijd wel de droom gehad een eigen gezin te willen hebben, met kinderen liefst. door mijn verlegenheid en "andere factoren" is dit er nooit van gekomen, ik ben mij er wel degelijk van bewust dat ik dit enkel te danken heb aan mijn eigen.

geruim lang geleden heb ik een vallende ster, nee, drie vallende sterren achtereen gezien op een avondje wandelen met mijn hond G. ik geloof niet in bijgeloof en dergerlijke, maar uit nieuwsgierigheid heb ik dan toch maar een wens gedaan, baat het niet, schaad het niet hé. wat was toen mijn wens? nee, niks met geld, was mijzelf aan het afvragen wat ik het liefst zou willen: 80 miljoen Fr. winnen of een relatie nog voor mijn dertigste? ik was van mening als ge nog nooit een relatie (of lief) hebt voor uw dertigste, forget it for the rest of your life. ik heb gekozen voor het laatste. dit is de eerste keer dat ik dit vertel.

de wens is uiteraard niet uitgekomen, wat dacht ge:-). nadien op mijn denk ik rond de 34ste had ik het gevoel al van ja, ben er voorbij, maar toch had ik nog de hoop om iemand tegen het lijf te lopen.

twee jaar en een half geleden ben ik op een leeftijd gekomen dat ik de hoop echt definitief heb opgegeven. en het is mij gelukt, ik heb er lang niet meer aan gedacht en ook niet meer op gehoopt: het is immers te laat en al voorbij.

wat deed het in mijn hart pijn steeds dat ik jonge of iets oudere koppels zag wandelen of spelen met hun kinderen, wat deed het mij steeds pijn als ik mijn jongste broer en later mijn jongere broer zag met hun kinderen, niet dat ik het hun niet gunde, maar dat ik niks heb, niks ben. ook deze gevoelens heb ik sinds (op zijn minst de hoop dan toch) 2,5 jaar geleden met succes kunnen opzij zetten. het laat me niet koud, maar tracht er gewoon niet meer aan te denken, its over and out, voor mij is het immers te laat.

15:44 Gepost door watje in Liefde | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

intro

ik ben helemaal geen pc-kenner en geen internetkenner, toch is dit mijn tweede blog. deze heb ik aangemaakt om enkel mijn gevoelens, gedachtengang neer te schrijven die boven zijn gekomen sinds een half jaarke geleden. er komen zaken in voor die ik eigenlijk sinds iets meer dan twee jaar heb verbannen uit mijn leven: "hoop". naarmate mijn berichtjes zal het duidelijk worden met hetgeen wat ik bedoel.

sommigen zullen mij hier herkennen omwille de manier waarop ik schrijf, maar dat vind ik niet erg.

het zal veronderstel ik een korte blog worden. het verhaal zal zich af spelen vanaf een half jaartje terug tot heden. het is niet mijn bedoeling om heel mijn leven uit de doeken te doen, maar om te begrijpen met hetgeen wat ik ga vertellen ben ik wel effe verplicht om enkel zaken uit het verleden te gaan vertellen.

na verloop van tijd zullen er een paar items (het verhaal) parrallel  lopen met een bestaande blog, maar dan vanuit mijn ogen bekeken. ik besef nu wel dat ik heel voorzichtig moet zijn met het gebruik van de keuze van mijn woorden, toch wat ik allemaal ga vertellen is oprecht en eerlijk.

00:25 Gepost door watje in Liefde | Permalink | Commentaren (2) | Tags: intro |  Facebook |