29-08-07

eerste dagen na de bom in vredestijd

donderdag voormiddag 23 augustus 2007 viel de bom (zie "einde blog"). nu vandaag herinner ik mij een oud geval die ik al reeds was vergeten, ik heb het nog eens mee gemaakt (daar later meer over), maar deze keer was het geen gewone bom, maar een bom met een paddestoel die nog steeds actief is.

vanaf het slechte nieuws mij kapot geprakkiseerd, mij uitgescholden voor rot en weet ik nog wat allemaal. niks gegeten, gedronken. de nacht ging in. van donderdagnacht op vrijdag wel degelijk elke minuut op de klok gezien, mij 100duizend keer omgedraaid en gewoelt in bed zonder pauzes van mijn eigenverwijt en geprakkiseer. van ellende om denk ik 6 uur op gestaan, we zijn nu vrijdag overdag de 24 ste augustus.

na met R gewandeld te hebben nog steeds prakkiserend en te schelden op mijn eigen naar mijn koninkrijk gereden om wat verder te werken, maar elke poging faalde, ik had een hamer nodig, maar greep een boormachine vast, voor één schroefje duurde het minstens 3 uur eer ik het gedaan kreeg, nee, dus maar gestopt en blijven prakkiseren. die dag riep mijn maag : ik heb honger, maar heb mijn eigen moeten martelen om één sneetje brood binnen te krijgen smorgens. s'middags met veel moeite één klein kopje soep genuttigd, s'avonds met veel gewring terug één snee brood binnen geduwd door mijn keel. om 20h00 kreeg ik de klop van vermoeidheid, dju, maar dat is te vroeg om in bed te kruipen, want ik zal dan toch niet in slaap vallen. nog vol gehouden tot 21h30, ja in bed dus. ik ben als een blok in slaap gevallen. om 23h30 die nacht klaar wakker geworden en weer elke minuut op de klok gezien tot ik op stond. weeral het zelfde ritueel als de nacht er voor, enkel dan een paar keer opgestaan en wat rond gelopen. verdomme en ik moet uitgerust zijn want de zaterdag moet ik de nacht op gaan.

zaterdag 25 augustus: ook weer om iets na zes uit mijn bed gekropen, weer het zelfde ritueel, wandelen met R, trachten iets door de keel te krijgen. heel de dag klaar wakker, om 17h30 vertrokken naar het werk, nachtpost begint om 18h00. wonder bij wonder heb ik geen klop gehad en heb ik mij de hele nacht wakker kunnen houden (enkel een beetje gedronken) om 6h00 is mijn post gedaan, maar door storingen wat langer moeten blijven. naar huis gereden en in bed gekropen met het gedacht: nu moet ik toch in slaap vallen.

we zijn nu zondag de 26ste. om ca iets na zeven in bed gedoken, direct in slaap gevallen, ja wadde: iets na 9h00 weer wakker geworden, toch blijven liggen, maar van ellende om 10 uur op gestaan. getracht wat te eten, maar terug één sneetje brood, meer ging echt niet. om 13h30 terug in bed gekropen: moet slapen (moet nog een nacht doen). niet geslapen, enkel maar in bed zitten rond te draaien en dan toch maar om 15h20 op gestaan.  niks gegeten en maar wat tv gekeken en wat rond lopen tot ik om 17h30 terug moet vertrekken naar het werk. op het werk direct wanneer mijn post begon kon ik er al in vliegen, er draaide niks, ik moest net nu boven werken op een plaats waar het vrij vochtig is en waar een temperatuur van bijna 50° niet vreemd is. ik moest dan nog in een ongemakkelijke houding liggen en we zaten onder druk, de vorige post had al te lang stil gelegen door deze storing. om 7h30 was de storing opgelost, toen kreeg ik de klop, kreeg een flauwte en kreeg het benauwd, ik heb mij net niet hoeven te steunen aan mijn collega. ben naar buiten gegaan om te bekomen wat ook gelukt is. uitgerekend die nacht was het een hel op het werk, geen pauzes, de ene storing na de andere. ja iets na 6h15 naar huis.

we zijn nu maandag 27augustus, ik kruip dus iets voor 7h00 in bed. om 11h00 werd ik wakker, kon weer niet slapen, maar ok heb nu toch 4 uurtjes toch geslapen. die ganse dag heb ik bovenwonderlijk mij niet moe gevoeld, zou die paardemelk kuur dan toch effect hebben gehad? maar eten, nee nog geen verbetering. het positieve is dat ik intussen al 3 kg kwijt ben. intussen brande mijne ogen en was één oogwit reeds licht rood.

de nacht van maandag op dinsdag de 28ste heb ik voor het eerst toch een 7 uur geslapen, alsook de nacht die erop volgt. mijn rood in de ogen is aan het verdwijnen, maar ze branden nog als de hel. de 28ste heb ik na de herstelling van grasmachine de hele namiddag rond gereden met de moto. intussen ben ik toch weer een kilo'tje bij gekomen.

tijdens de eerste dagen hebben S en ik nog wat gemaild gehad.

 

20:22 Gepost door watje in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.