31-08-07

mijn stemmetjes deel I

hey, its me again, i'm talking to myself.

*hallo!    yep

*hoe ist?     bwa

*mag ik directe vragen stellen?    yep

*geloof je in god?    nee

*geloof je in het lot?    in het lot? hoezo?

*wat ik al stelde een simpele vraag, dus?     hangt er vanaf wat je bedoelt met "het lot", ik geloof in "karma", tenminste in zo verre ik karma heb begrepen

*is het lot en karma niet hetzelfde?    nee, karma zijn de dingen die gebeuren zoals ze nu éénmaal gebeuren, ten minste zo heb ik het verstaan. men zegt dat ge het lot zelf in de hand hebt en eventueel kan bij sturen, als dit zo is, dan geloof ik niet in het lot. ook wordt er te veel een link aan het lot gegeven naar iets godelijks of spirituele of laten we zeggen dat er iets is wat uw lot kan bepalen en daar geloof ik niet in, karma is dit niet (dacht ik). net zoals er mensen zijn die het lot verweven in het doel van een leven, ook daar geloof ik niet in, er is geen doel in het bestaan van de mens, tenminste niet in het strikte betekenis van het woord

*het leven heeft dus geen doel?    nee, het leven op zich heeft geen doel, we zijn er zoals alle levende wezens er nu éénmaal zijn. maar je kunt natuurlijk wel een doel hebben in uw leven, maar dat is iets anders als dat er een doel is van het menselijk bestaan.

* heb jij een doel?    ah, ik heb meerdere doelen, maar die zijn utopisch.

*utopisch? veklaar nader!    eu, de supperlotto winnen, een relatie, gezin met kinderen, mijn hobby('s) verder kunnen uit voeren of eerder hervatten. niet dat ik tracht te genieten van het leven, maar een gelukkiger gevoel hebben al weet ik dat het aan mijn eigen ligt. en ja, er valt mij nu niet meer in.

*ok, de supperlotto zal wel niet lukken, waarom het andere niet?   mmm, mijn hobby's hervatten zou mss nog kunnen lukken, afhankelijk van de tijd. een relatie en gezin is iets anders.

* hoezo iets anders?    eu ja, ik ben geen jager in de betekenis van versierder en dan is het moeilijk hé. maar ik heb ook te veel schrik om initiatief te nemen wanneer ik voor iemand iets voel.

*vertel!    pffff, kan het niet de andere keer

*ok, je zegt dat je niks kunt?    nee, ik heb gezegd dat ik nergens goed in ben. ik kan mij op technisch vlak behoorlijk behelpen op vrij veel materies, die nu effe niet van belang zijn om ze op te noemen, laat ik het zo zeggen: ik probeer eerst alles zelf, lukt het niet, dan kan ik nog naar ne vakman gaan hé.

*ja is een goede ingesteldheid.    vind ik ook, en dan zeggen dat ik zo negatief ingesteld ben.

*negatief ingesteld?    eu, blijkbaar geef ik de indruk dat ik altijd negatief ingesteld ben, terwijl ikzelf vind van niet, maar goed, laten we het hierbij?

*akkoord, heb je schrik voor de dood?    amai niet zeker, heel zeker en vast, maar geloof niet in het hiernamaals hoor.

*nee?    nee, was het maar waar dat er een hiernamaals was.

*en als er nu wel iets is hierna?    aha, indien wel, ja ik kan niet iets bewijzen wat er niet is, maar diegene die ervan overtuigd zijn dat er iets is na dit leven kunnen het ook niet bewijzen, terwijl het net moet te bewijzen zijn omwille zij zeggen dat het er is. wanneer er iets is, is het altijd te bewijzen, of op zijn minst aan te tonen, en dat kunnen ze niet, dus is er niks.

*aha!   simpel hé, ja ik ben ne simpele:-)

18:38 Gepost door watje in Liefde | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

hey dreamer fijn dat die L ... naam hier weg is
lot - karma- weet ik veel
als het je niet goed gezind is kan je veel doen
maar je kan er bij proberen om er iets uit te leren
ik ga niet zeggen die dag komt ooit
want een kristallen bol hebben we niet.
neem wat je krijgen kan, dag per dag
lieve zonnekes

Gepost door: Sunny-Kay | 31-08-07

lotsbestemming bepaal je grotendeels zelf
als je niks zelf onderneemt zal er ook niet veel veranderen maar soms kan je ook beter niet naar iets verlangen en dan gebeurt het vanzelf.Zie je ook dikwijls bij koppels die een kinderwens hebben en het niet lukt tot ze het opgeven en er zich bij neerleggen dat het niet zal gaan.De stress naar het verlangen om het te laten lukken werkt hier als een negatieve factor en mensen hebben geen tijd meer. Alles moet ingevuld worden naar hun planning en wensen. Eenmaal als ze de stress van de wens laten vallen en zich er bij neer leggen dat het niet zal lukken geraakt de vrouw plots toch in verwachting.
De beste langdurige en blijvende relaties ontstaan uit vriendschappen en niet met vlinders in de buik.Dat is een aangenaam gevoel en een euforiegevoel dat je nooit kunt blijven vasthouden en dus moet omzetten in liefde, maar dit kan alleen maar door er aan te werken. In verliefdheid is de tijd gelijk bij een koppel éénmaal getrouwd of samenwonend in het dagdagelijkse leven na de verliefdheid loopt de tijd nooit meer gelijk maar moet men er aan werken om tijd voor elkaar te maken en elkaar ruimte te geven om elk individu apart ook zijn eigen tijd te gunnen en vooral te blijven praten. Liefde mag niet verstikkend zijn.
Die éne ware die zogezegd aan al je wensen kan voldoen bestaat niet als je niet samen wilt groeien en als tijd uit elkaar loopt terug naar een nieuwe impuls te zoeken om tijd gelijk te zetten en de moeilijke minder aangename periodes te overbruggen. Elk individu ervaart tijd op een andere manier.
Wat die vriendschappen betreft dat is trouwens één van de redenen waarom veel mensen waar een relatie mislukt is teruggrijpen naar een vroeger lief of vriendin. Het is gekend, men heeft wat ervaring op gedaan en de stap om je terug kwetsbaar op te stellen is minder groot.

Gevoelige mensen willen meer controle over situaties dan de avontuurlijke en verliefdheid is iets waar we dan geen controle over hebben.
Maar de magie van verliefdheid is natuurlijk zeer aangenaam maar het is geen vrijgeleide dat het de ware is als je er geen inspanning voor doet.

Als wij beiden alleen op een eiland zitten zonder enige andere vorm van menselijk contact wel dan is het vanzelfsprekend dat wij verliefd op elkaar zullen worden omdat wij elkaar nodig hebben en er geen andere keuze is en mensen een zeker sociaal contact nodig hebben, waar het nu weinig waarschijnlijk is dat wij ooit verliefd op elkaar zullen worden. Veel is een kwestie van waar je bent,wie je ontmoet en in welke mate je elkaar nodig hebt en tijd op moment geijk loopt.

Gepost door: life angel | 02-09-07

nergens goed in verdorie ik heb toch al ontdekt dat jij in verschillende dingen ontzettend goed bent anders zou je trouwens niet vermeld worden in mijn blog. Ik heb al verschillende dingen geleerd van jou dus weg met die domme gedachten.

Gepost door: life angel | 02-09-07

LA op lotsbestemming kan enkel maar op herhaling vallen: ik had reeds allang geen hoop niet meer op een relatie, het was voor mij allang geen gedacht meer, maar deze keer was het vanzelf gekomen zonder ik het in den beginne besefte of eerder niet wilde toegeven aan mijn eigen. er is hierbij dan nog eens een strijd tegen mijn eigen gekomen (dat leeftijdsverschil) dat ik dan uiteindelijk te laat heb overwonnen en niet duidelijk genoeg heb kunnen uit leggen ook al omdat ik te veel schrik heb. vlinders zoals ik al had vermeld heb ik niet gehad, dit was veel meer, net nu dat alles voorbij is merk ik pas echt goed wat ik voor haar voel, het is te zeggen ik had het al eerder, maar wilde het noch aan de buitenwereld, noch aan mijzelf toegeven, anderzijds had ik getracht het wel te zeggen tegen S, maar daar was ik weer te laf voor en te angstig.

Gepost door: dagdromer | 02-09-07

en wat nu ok en wat ga je er dan nu mee doen of wat kun je dan doen?

Gepost door: life angel | 02-09-07

wat ik nu ga doen? eerst en vooral met wat ik nu bezig ben, van mij afschrijven. voor de rest, zal het enkel de tijd zijn die mij het moet doen vergeten, en voor de rest doe ik er niks aan, proberen mijn leven te hervatten in zoverre het een leven is hé, we gaan gewoon verder zeker hé?

Gepost door: dagdromer | 02-09-07

De commentaren zijn gesloten.