16-09-07

betekenis van enkele illustraties

nu ga ik een beetje mysterieus doen, ik ga een beetje vertellen met wat ik bij bepaalde illustraties bedoel. het gaat om Excalibur en De Rode ridder. deze heb ik niet voor niks erbij geplaatst op mijn blog. wie weet zal er misschien iemand het wel ontdekken met wat ik bedoel.

deze twee items hebben iets te maken met hetgeen hoe ik regelmatig S aansprak. voor mij heeft dit een enorme betekenis en is niet zomaar gebruikt. het zijn woorden of eerder aanspreeknamen die ik niet zo maar aan iemand geef en die ik waarschijnlijk nooit aan iemand anders ooit zal geven. voor mij is het een veel krachtiger iets als een koosnaampje, vandaar dat ik het hier niet wil zeggen wat het is.

Excalibur: ik sprak S regelmatig aan waarvan ik geinspireerd werd door excalibur, niet toevallig, maar doelbewust en vooral gemeend om aan te duiden wat S voor mij betekent. deze aanspreekvorm heb ik nog nooit aan iemand gegeven behalve bij S. uiteraard hangt hier een grote symboliek achter. (voor mij toch)

de rode ridder: met name Yorimoto in de album "de samoerai": regelmatig sprak ik S aan waarvan ik geinspereerd werd door deze strip, ook hier niet zomaar. mij gaat het om de cultuur van de Japanners, maar eerder de betekenis en hoe fel ze zijn bij aanspreekvormen die een heel krachtige betekenis hebben. in dit geval heb ik een aanspreekvorm ook gebruikt bij mijn collega, maar eerder als grap met ne enorme dosis humor, om ons belangrijker te laten overkomen als de bazen, omdat wij beiden eigenlijk een beetje dezelfde historie hebben op het werk. Nu dit aanspreekwoord heb ik ook gebruikt bij S, maar niet zomaar, ok een beetje met humor, maar wel gemeend en in de context bekeken wat een betekenis het heeft in de Japanse cultuur, de kracht, de intentie van de betekenis.

voor mij hebben deze twee aanspreekwoorden (namen) een heel diepe, felle betekenis die wel degelijk gemeend zijn. ik zal S hiervoor nog mailen wat precies mijn betekenis hiervan is. of ik ooit deze zal gebruiken bij iemand anders? nu die kans is even groot als ik de lotto zal winnen.

18:22 Gepost door watje in Liefde | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Over mystrieus doen... Lovely heeft wel gelijk hoor Dagdromer... ;)

Liefs,

Gepost door: nantie | 17-09-07

Nantie met wat dan? bedoel je de tekst: uw eigen lief hebben is de ware liefde?

Gepost door: dagdromer | 17-09-07

"Houden van jezelf is de eerste ware liefde". Inderdaad. Oprecht van jezelf houden, met alle plussen en minnen!

Gepost door: Nantie | 18-09-07

houden van jezelf ja, in die zin bekeken, mij kwam het eerder over in de betekenis van, nu moet ik het wat cru zeggen, dikke nek achtig: in de betekenis van hoe kan je van iemand anders houden als je enkel maar houd van uw eigen. (tja, ik zal het weer wat te zwart hebben bekeken zeker)

Gepost door: dagdromer | 18-09-07

leren houden van jezelf is inderdaad een zeer belangrijke stap, alhoewel het op het eerste zicht egoïstisch lijkt. Maar het is inderdaad zo dat wanneer je niet van jezelf houdt je veel kwetsbaarder bent en ook moeilijker liefde zult kunnen geven. Ik dacht dat je dit hier ondertussen had afgesloten maar blijkbaar dus niet.
Sterkte in ieder geval en dikke knuf

Gepost door: life angel | 18-09-07

Hoi mensen! Goede inhoud , eautiful design, bedanken! ... hetisvoorbij.skynetblogs.be Voor de eerste keer publiceert een monografie over de genezing van degeneratieve discopathie en andere ziekten van de wervelkolom met een interessante ASTREYA SYSTEM.rnAls u : pijnlijke rug -of nekpijn of pijn in rug of lage rugpijn verscheen , kun je gewoon lage rugpijn en zal u helpen , onze websitecervicale osteochondrosis
En toch zijn er seminars overrngenezen van degeneratieve discopathie ( en interessanter ) met behulp van de techniek ASTREYA . thoracale osteochondrosis behandeling
Groeten

Gepost door: occuchfab | 20-11-11

De commentaren zijn gesloten.