19-09-07

Jewel

de duivel is mij achterna aan het lopen, het is gewoon niet te geloven. ik krijg een dvd van mijn broer mee die ik net deze avond om een beetje mijn gedachten te verzetten bekeken heb. welke film is het: "Ride With the Devil" met in de rollen een zekere Jewel.

wat is er nu zo vreemd aan? Jewel is een amerikaanse zangeres die ik heb leren kennen door S. S heeft mij een cd gecopiëerd (oeps da mag niet, so what!) van Jewel (echt knappe muziek). de Titelsong van deze film is ook gemaakt door Jewel: "What's simple is true". 

het gaat over de noord-zuid oorlog (burgeroorlog) in Noord Amerika voor de afschaffing van de slavernij. Jewel speelt hier de rol van een zuiderse rascistische vrouw die later toch een beetje veranderd. wat zo knap is in deze film is over hetgeen "wat" er allemaal verteld wordt in de film, er wordt geen pleidooi gegeven wie fout is of wie niet. een aangrijpende film.

er speelt een zekere personage in mee (hij speelt ook de hoofdrol van spiderman) die kwa karakter in deze film enorm veel op mij lijkt. en het is dit niet alleen, ook bij een bepaalde situatie in deze film lijkt het veel op hetgeen wat ik heb ervaren, enkel in de film is er een betere afloop.

22:54 Gepost door watje in Liefde | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Mijn hart gaat naar je uit Dagdromer... Ik kan het niet aanzien dat mensen elkaar pijn doen, dus ook niet dat iemand zichzelf pijn doet. Voor anderen ben je ook niet zo hard, waarom dan wel voor jezelf? Wat in jouw ogen had kunnen zijn, is niet gebeurd. Dat mag je jezelf niet kwalijk nemen, jij hebt je best gedaan, op de enige manier die je op dat moment kon doen. Had (je) het anders gekund, had je het wel gedaan. Jij bent niet je beperkingen, die zijn maar een klein onderdeeltje van jou! Ondanks dat we elkaar niet persoonlijk kennen, weet ik dat je een nuchtere, realistische persoonlijkheid bent, die echter geen tekortkomingen van zichzelf accepteert... Realiseer je dat je mens bent... ieder mens heeft z'n 'handicaps'. Sommigen zijn onzichtbaar, zitten van binnen en anderen zijn duidelijk zichtbaar voor de buitenwereld. Jij zult niemand veroordelen omdat 'ie 'anders' is. Waarom jezelf dan wel?
Liefs,

Gepost door: Nantie | 20-09-07

normale reactie je hersenen registreren gemakkelijker die dingen waar je intensief mee bezig bent.
Heb dit ook ondervonden door intuïtief te werken.

Gooi weg die muizenissen er zijn heel wat dingen waar je ontzettend goed in bent of zelfs beter kunt in worden. Zie maar naar mij, ik ben een pak ouder en leer nog elke dag bij.
groetjes en knuf

Gepost door: life angel | 20-09-07

Zou hier natuurlijk ook honderde zinnen
kunnen neerzetten, maar het hoeft niet.
Nantie zegt het zo mooi, zo diepgaand...
Dit hoeft geen verdere woorden!
Ben er zelf stil van geworden!
Dagdromer, lees het nog een keer, en nog
een keer... en denk aan haar woorden!

Fijne dag nog!

Gepost door: M&M | 20-09-07

herlezen heb meerdere keren reactie van Nantie herlezen M&M. ik ben ontroerd en ik meen het. wist eerst niet hoe ik erop moet gaan reageren ook al is het niet nodig om te reageren, maar toch meen ik het te moeten doen. heb mij al duizend keer voor genomen mij te veranderen, maar het lukt mij niet, ik ben nu éénmaal wie ik ben, ik heb het aanvaard al heb ik het niet graag. mijn best gedaan? net door de schrik heb ik juist niks gedaan, het zijn gewoon de feiten. dju, verdere uitleg volgt mss nog wel.
@LA: zal muizenvallen plaatsen (grapje)

Gepost door: dagdromer | 22-09-07

De commentaren zijn gesloten.