27-09-07

?

de laatste tijd vraag ik mij af wat sommigen verstaan onder vriendschap. met die vraag loop ik al een paar dagen rond, ik weet het niet meer....

21:10 Gepost door watje in Liefde | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

hallo dat is iemand die jou helpt, begrijpt en verstaat
zonder iets voor zichzelf te willen.
liefs BB
( ik zal jou effe linken ;-))

Gepost door: Black Bird | 27-09-07

Black Bird THX

Gepost door: dagdromer | 27-09-07

Een vriend is iemand die er altijd
voor je is, onvoorwaardelijk... Iemand
die je door en door kent, die een
slechts een half woord nodig heeft
om heel je verhaal te kennen, iemant
die zijn eigen problemen aan de kant
zet om je verder te helpen, iemand
die door een vuur gaat voor jou, die
luistert en helpt zonder te veroordelen
je bijstaat met raad en daad,... iemant
die je weer met beide voetjes op de
grond brengt, je beschermt tegen het
vallen, en die je opvangt als je toch
valt...
Ze zijn dun gezaaid, maar ze zijn er...

Fijne dag nog!

Gepost door: M&M | 28-09-07

Sorry voor de typfoutjes, ben weer
eens te snel geweest.... ;-)

Gepost door: M&M | 28-09-07

typefouten is mij nog niet eens opgevallen, btw: heb liever iemand die boordevol fouten schrijft maar iets te vertellen heeft, dan iemand die mooi zonder fouten schrijft en niks te vertellen heeft.
hihihi, heb nergens een foutje gezien, maar ja, ik ben er niet goed in

Gepost door: dagdromer | 28-09-07

Een échte vriend ... laat je nooit in de steek. Wie je ook bent, wat je ook doet, hij zal altijd voor je klaar staan. Jammer dat ze zo dun bezaait zijn op deze wereld, maar toch ... je ZAL hem vinden.
Ooit ..
Groetjeeeeeeeeeeeeeeees ... !

Gepost door: klaverke | 28-09-07

M.A.W. ze bestaan dus niet.
de benaming vriend zijn is heel relatief, toch wat betreft daden die de zogenaamde vriend(in)ondergaat.

Gepost door: dagdromer | 28-09-07

Vriendschap : Is een gerecht met drie hoofdingrediënten namelijk eerlijkheid, vertrouwen en respect. Zonder dat is vriendschap onmogelijk.

- de eerlijkheid : Ik vind het spijtig dat je nog steeds onduidelijk bent. Waarom niet gewoon de vraag stellen "Is er nog vriendschap tussen ons?" ? Integenstelling tot een duidelijke vraag te stellen (wat ik veel meer zou appreciëren), en zo een duidelijk te antwoord krijgen, post jij een post in de hoop dat ik hierop reageer. Ik heb het je al verschillende malen verteld, en toch vergeet je blijkbaar steeds gewoon te zeggen wat je wil zeggen. Ik kan meer begrip opbrengen voor een duidelijk reactie ook al stoot ze mij tegen de borst, dan iemand die zegt wat hij denk dat ik graag zou horen. Is er trouwens vriendschap als je niet eens kan zeggen wat jij denkt tegen mij ?

- respect: respect voor de keuze van de andere persoon. Waar is jouw respect voor mijn keuze voor JC ? En het betekend niet dat jij je niet droevig mag voelen of dat jij niet teleurgesteld mag zijn. Ik kan en wil je ook niet vragen om blij voor mij te zijn, ik had enkel gehoopt op toch een beetje begrip en respect voor mijn keuze.

- Vertrouwen: Is iets dat door tijd wordt opgebouwd. Het vloeit voort uit eerlijkheid en respect. Het heeft tijd nodig om op te bouwen, maar breekt snel terug af wanneer de andere ingrediënten tot een heerlijk gerecht ontbreken. Vertrouwen is zoals een deeg. Je laat die rijzen, maar open je te snel de oven dan zakt alles als een pudding in één.

Ik hoop door deze reactie geen "geslagen hond" antwoord te krijgen.
Ik ben niet zoals een moeder die met haar kind gaat winkelen en bij het blijvend aanhoudend wenen om een snoepje uiteindelijk toegeeft. Want het wenen is enkel aandacht vragen, en weten dat bij aanhoudend wenen de moeder waarschijnlijk toch toegeeft. Ik ben iemand die heel veel geduld heeft, maar snoepjes moet je van mij niet verwachten.

De reacties die je gekregen hebt mbt vriendschap, zijn allemaal mooi en er zit een waarheid in. Maar hetgene wat geschreven wordt, werkt langs de twee kanten. Iemand die je nooit in de steek laat, iemand die altijd voor je klaar staat, iemand die zijn eigen problemen aan de kant zet om jouw te helpen, iemand die door een vuur gaat voor jouw, .... Dit geldt zowel voor jouw als mij. (Als het niet van beide kanten komt, dan is het ook geen lang leven beschoren.). Blijkbaar hebben wij beiden dezelfde vergissing begaan. En hebben we allebei evenveel fout hierin. Want zowel jij als ik hebben al deze mooie woorden blijkbaar niet tot een mooi eind kunnen brengen.

Gepost door: Shamrock | 01-10-07

@S ik heb respect voor uw keuze en heb er ook begrip voor, jammer dat het verkeerd is over gekomen waarvoor mijn excuses.
wat mij betreft is er de vriendschap nog wel.

Gepost door: dagdromer | 02-10-07

De commentaren zijn gesloten.