06-10-07

the eagle has landed

yes, the eagle has landed
ik wou dat ik een arend was die met een duizelingwekkende snelheid naar beneden vliegt, die met zijn scherpe blik op een  precisie van een zwitserse klok zijn prooi vangt zodat  er geen tweede poging meer nodig is. maar ik ben geen arend, ik ben het duifje die zich laat pakken.
maar laat mij in mijn fantasie de arend zijn, die sierlijke heerser in de lucht die met zijn vleugels gespreid enkele meters kan zweven als de zaligheid van het gewichtsloze.

klinkt het goed? maakt niet uit, ik voel mij nu zo, of bijna toch. enkele dagen geleden, om precies te zijn 2 oktober, ik kan misschien een dag langs zitten want ik heb de nachtpost, maar ik heb die dag niet kunnen slapen vanwege te veel storende elementen zoals eerst staaljagers die denderden over ons huis, dan de deurbel, dan mijn vader die nogal luidruchtig in zijn kabinet aan het bellen was, nadien een luidkeelse vrouw die binnen kwam nadat ze geen gehoor heeft gehad van het kloppen op de deur, kortom telkens ik naar het hemelrijk der slapende vetrok werd ik abrupt wakker gekatapulteerd waardoor ik van ellende maar om 12 uur ben opgestaan. ik kon nog niet eten en ben dan maar naar mijn koninkrijk gereden om wat werkjes te plegen en mijn mailtjes te chekcen, maar door te weinig slaap en veel koppijn ben ik maar terug gereden. om het kort te maken ben terug gaan liggen, dan in de zetel, dan in bed, dan weer in de zetel.... tot 20 uur.

maar er is iets moois gebeurd tijdens de ballade van de slapeloosheid en het denderen in mijn hoofd: ik heb mijn relativeringsvermogen op overdrive kunnen zetten en het is mij gelukt mijn knop in mijn hersenpan om te draaien. I'm not loosing my mind. maar ik ben terug, ik ben terug mijn eigen ik, ik ben er over, niet dat ik er niet meer aan denk, want dan zou ik liegen. ik ben ervan verlost en het pijnlijke denken ernaar is verdwenen, ik kan terug aan het werk wat ik moet doen, en er is nog veel te doen. ik kan terug gaan leven zoals weer te voren, niemand gaat dit nog kunnen veranderen, niemand.
ik heb 5 mooie maanden gehad, dat kunnen ze mij niet meer afpakken, maar deze blz van mijn leven is omgedraaid, het is zelfs geen blz, maar de kaft van de keerzijde van het boekje dat is dicht geslagen.

bij aankomst van mijn koninkrijk om dit berichtje te schrijven zag ik de sterren in de heldere hemel weer met een lachende maan.

06:49 Gepost door watje in Liefde | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Nou, dat is nog eens fijn om lezen! Blij dat je weer beter in je veld zit, arend!

Gepost door: Engel | 07-10-07

in je vel dus... niet in je veld - was al helemaal in de war met die arend die rondvloog ;)

Gepost door: Engel | 07-10-07

verwarrend hé, maar eigenlijk kan je het ook zo betrachten dat ik ook terug op mijn veld zit, buiten dat ik me terug goed in mijn vel zit.

Gepost door: dagdromer | 07-10-07

hallokes een heel ander ritme dat hier te lezen is

goed dat je er terug bovenop bent

groetjes en knuf

Gepost door: life angel | 09-10-07

De commentaren zijn gesloten.